Jimnastiğin diğer dallarından farklı olarak her yaş grubu tarafından yapılabilen parkur ile tanıştınız mı? Bir cambaz çevikliği ve savaşçı ruhu gerektiren parkur, savaş sanatları ve dans özelliklerini taşır. Genel olarak şehir ortamında engellerin çevresinden, altından, üstünden ya da içinden kesintisiz hareketler ile geçilerek yapılmaktadır. Bu spor ile uğraşan kişilere traceur (koşucu) adı verilir. Parkur yapılırken belirli bir güzergâh izlenmez fakat tecrübeli traceur’ler duvarlara tırmanarak, engellerden atlayarak ve tırabzanlarda koşarak idman yapmaktadırlar.

Parkurda her yeni engel yeni bir meydan okumadır. Parkur salt güç, dayanıklılık ve çeviklikten çok daha fazlasını gerektiren bir spor dalıdır. Taraftarlar için zarafet ve estetik de çok önemli iki kriterdir. Pek çok kişi, birbirlerine karşı değil, bitmez bir bireysel gelişim mücadelesi içinde kendilerine karşı yarışmaktadır.

Parkur ile ilgilenen herkes ilk olarak parkur hareketleri hakkında araştırma yapmak ister.  Aslında parkur hareketlerini sınırlandırmak pekte mümkün değil.  Parkur, yalnızca çevrenizde verimli ve doğal bir şekilde hareket etmek ile alakalı bir spor. Bu sebeple belli sınırlar içerisinde sıralanamayan pek çok hareketten oluşuyor.

 

 Parkur hareketleri genel olarak sporcuların yollarına çıkan engellerin üzerinden atlaması ve tırmanması gibi hareketlerinden meydana geliyor. Hedefleri, mümkün olduğunca verim alacak bir şekilde A noktasından B noktasına ulaşmak olan sporcular bu hedefleri için bedenlerinin sınırlarını zorluyor. Eğer siz de bu spora ilgi duyuyorsanız ancak bir türlü başlayacak cesareti bulamıyorsanız Her Yer Parkour olarak, bu alanda yaptığımız etkinliklerde sizi de görmekten mutluluk duyacağız.