Yaklaşık yarım yüzyıldır yapılan Parkour sporu, 2018 yılında Dünya Jimnastik Federasyonu (FIG) tarafından bir cimnastik branşı olarak onaylanmış ve resmi olarak FIG ve akabinde Türkiye Jimnastik Federasyonu bünyesine katılmıştır.
Freerun ise, köken olarak Parkour sporundan doğmuş olsa da, tricking, dans, dövüş sanatları gibi başka branşlardan da etkilenerek kendi stilini oluşturmuştur. Cimnastik Federasyonu’na bağlı bir branş olmasa da, Federasyon tarafından düzenlenen Parkour yarışmalarında sporcular Freestyle (serbest stil) başlığı altında puanlanmaktadır.
21.Yüzyılın NextGen (Yeni nesil) sporları olan Parkour ve Freerun eğitiminde sporcunun kendi fiziksel ve mental gücünün farkında vararak kendi hareketleri için sorumluluk alması, fiziksel potansiyelini ve limitlerini keşfetmesi ve karşısına çıkacak engellere ve zorluklara çözüm üretmesi öğretilir. Bu temele dayanarak;
Parkour sporunda: Sporcuya, engellerden oluşan bir parkurda bir noktadan diğerine en kısa sürede, en verimli, akıcı ve en güvenli şekilde nasıl ulaşılacağı öğretilir. Program dahilinde engel geçme teknikleri, denge, tırmanma, sıçrama, yuvarlanma, bar hareketleri, güç ve kondisyon antrenmanları yapılır.
Freerun sporunda: Parkour eğitimini almış ve Parkour temel tekniklerini uygulayabilecek seviyeye gelmiş olan sporcuya hareket yeteneklerini cimnastik ve tricking tekniklerini kullanarak çevresiyle interaktif şekilde yaratıcı ve özgün olarak bir akış içerisinde sergilemesi öğretilir.
Miniklerimiz, ebeveynleri ile beraber kendileri için özel olarak hazırlanmış cimnastik alanında, beden eğitimi ve jimnastik antrenörlerimizden özel ders alabilir, ya da grup derslerine katılabilirler. Miniklerimiz, motor becerilerinin gelişimi için hazırlanan program dahilinde, kendileri için hazırlanmış alanların, yumuşak minderlerden oluşan engellerin, tırmanma duvarı ve barlarının tadını keyifle çıkarırken, ebeveynleri ile de kaliteli zaman geçirme fırsatını yakalayacaklardır.
Temel cimnastik eğitiminde yer değiştirme, denge ve nesne kontrolü gerektiren beceriler ile birlikte, fiziksel uygunluk (dayanıklık, kuvvet, esneklik, vücut kompozisyonu ) ve motor uygunluk (koordinasyon, denge, sürat, çeviklik, güç) yetileri geliştirilir.
Temel hareket eğitimi fiziksel hareket yoluyla öğrencinin motor becerilerini geliştirerek, sağlık ve fiziksel performansı iyileştirmeyi amaçlayan bir öğretim metodudur. Temel hareket eğitimi ile öğrenci hareket halinde bedenini daha iyi anlar ve günlük aktivitelerde hareket verimliliğini arttırmakla kalmayıp hem basit hem de karmaşık hareket sorunlarına çözüm üretmeyi de öğrenir.
Antrenman yapmak isteyen Parkour ve Freerun sporcuları, belirlenen serbest antrenman saatlerinde stüdyomuzu kullanabilecektir. Bu saate katılacak sporcuların belirli bir yeterlilik seviyesine sahip olması gerekmektedir. Heryerparkour antrenörleri tarafından yapılacak değerlendirmeye göre Serbest Antrenman Giriş kartı alan sporcular bu aktiviteye katılabilecektir.
Bizler dostlarımızla sohbet edip kahvemizi yudumlarken, çocuklar ise arkadaşlarıyla etrafta koşuştururken, hoplayıp, zıplayıp, hareket ederken mutlular. Bizde onların özel günlerini en sevdikleri şekilde kutlayabilecekleri bir ortam düzenledik.
Çocuklarımızın doğum günleri, yılbaşı, mezuniyet partisi gibi kutlama yapmak istedikleri özel zamanlarında, onlar arkadaşları ile antrenörlerimizin hazırladığı keyifli aktiviteleri yaparken, velilerimiz de tesisimizde bulunan cafe ve bahçe alanında özenle hazırlanmış menülerimizin tadını çıkarabilirler. Yaş gruplarına özgü parti organizasyonları; parkour antremanı, yarışlar, nerf oyunları gibi bir çok aktiviteyi içermektedir.